Monday, 4 August 2014

Bella Raya Aidilfitri 2014



Assalamualaikum..


Ucapan Hari Raya dari Bella Din
video

oppss kejap-kejap.. nak throwback dulu. Kalau korang nak tahu, lepas raya tahun lepas, 2013, ya Allah, sejujurnya sangat-sangat teruja nak tunggu raya 2014. Sebab? adalah.. Rahsiaaa hehe.. 

And its coming !!!! Start dari puasa lah ye,, em walaupun puasa sorang-sorang kat JB tapi ok lah, not bad, weekend balik berbuka dengan family, lepas 2 minggu berlalu, Bella da start buat kuih raya. Nampak tak dia punya exited? hihi sebenarnya, yayah, adik Faliq yang ajak buat popia nestum, Tapi sebab dia balik lambat so, Bella on dulu. Dapatlah buat 2 botol yang besar tu. Tak susah sebenarnya tapi leceh. DIA TAK MAU LEKAT !!!!  tak tahu lah kalau Bella yang kurang skill haha. kalau ikut resepi pakai putih telur kan? haisshhh kecikkkk je haku tengok kulit popia tu.. rasa nak stapler je kasi lekat GERAM!! Tapi kan korang.. hasilnya sumpah sedap sampai nak bagi 100 bintang.. tak kisah lah orang nak kata puji diri sendiri tapi memang betul, tak tipu !! hihi.. Aktiviti yang wajib pulak mestilah anyam ketupat, main bunga api dan shopping raya !!

pagi raya nak makan ape eh?

anyam ketupat
acah-acah main bunga api kikiki

Sepanjang Ramadhan, alhamdulillah semuanya berjalan lancar, doa-doa pun ada yang terjawab (^_^) Thank You Allah. Dah nak last-last puasa tu baru dapat berbuka dengan Faliq, ingatkan dah tak sempat. Tapi sayang, tak dapat berbuka dengan Cira. Maaf ye Cira atas masalah yang tak dapat nak dielakkan, insyaallah lepas ni k? 
Walaupun kereta rosak, tak dapat nak bawak budak-budak jalan-jalan, tetap rasa seronok. Sebab family Anti tido dalam seminggu dekat rumah tokmak. So Bella ada kawan!! Aqilah (my ikan duyung) and Aqidah. Ada je cerita yang nak diceritakan, budak dua orang ni tempat dia memang dalam bilik Bella. Tiap malam ada je nak cerita hantu lepas tu jerit2 kahkahkah. Sampai Bella rasa lepas diorang balek, rasa kehilangan, sunyi, cewah haha lebih-lebih pulak. ok lah taknak cerita panjang-pajang. Jom Bella kenalkan dengan ikan duyung Bella hihi. Oh dengan gambar raya Bella. Kalau nak tengok gambar ikan duyung ni lebih-lebih p cari sendri naa,, ni blog Bella, so for sure la banyak gambar Bella =P


1 Syawal 


mama ayah jantung hati (^_^)


Ni lah ikan duyung hihi <3

Budak ni garang sebenarnye errrr.... adek nely =)

Hok sebelah tu tokmak yang gojes.. makan-makan





Ni muke dah ngantuk .. with Faliq ..




Sekitar 1 syawal 

banyak lagi sebenanya.. tapiiii... 





2 Syawal

Beraya di kampung ayah (^_^) dekat je.. 

Raya selfie

Puh puh tiup panas sup ni..





3 syawal

Pakai baju tahun tahun tahun tahun lepas tak ingat dah tahun bile. Tak pergi raya pun, jalan-jalan je.. hihi

With Faliq with his siblings
Ni ceritanya, we olls pergi jalan untuk habiskan voucher En. Faliq. Seterusnya misi survey-survey gadget untuk adik. Tapi still yayah jugak yang banyak beli barang hehe. Sampai melecet kaki dia automatik dapat kasut baru. =D


4 Syawal

Dah takda baju so rotate baju raya pertama, Open House !!! 

with aqilah (depan) and aqidah (belakang)




Ok dah cukup. taknak upload gambar banyak-banyak.. Semoga berjumpa lagi dengan Ramadhan tahun depan insyaallah. Aaaaa!!!  tak sabar nak tunggu raya next year hihi.. 

Sekian, tata for now (^_^)








No comments :

Post a Comment